Українським заробітчанам загрожує депортація з Естонії: названо причину

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу вимагає висилки з країни українських заробітчан, які порушили карантинні правила і проігнорували вимоги перебувати 14 днів в самоізоляції.

Про це глава естонської дипломатії написав на своїй сторінці в Facebook.

"Іноземці, які порушили закон, повинні бути вислані, а накладені штрафи слід затребувати", – зазначив Рейнсалу. За словами міністра, щоб кількість подібних інцидентів не зростала в геометричній прогресії, держава повинна мати можливість контролювати і карати за порушення існуючих правил.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Март Гельме також зажадав висилки українців-порушників з Естонії.

"Це безвідповідальна поведінка, оскільки вона може завдати підприємствам і всьому народу серйозної шкоди, якщо ми почнемо знову вводити обмеження. COVID-19 знову піднімає голову, і ми повинні робити все, щоб зменшити його поширення. Тому порушників правил самоізоляції слід притягти до відповідальності", – заявив Хельме.

"Можна вислати іноземця з Естонії, покарати роботодавця штрафом до 32 тисяч євро або почати кримінальну справу за поширення інфекційних хвороб. Держава не повинна толерантно ставитися до подібних порушень і безвідповідальної поведінки", – підкреслив глава МВС.

Причиною для таких заяв естонських міністрів послужила спільна перевірка Департаменту здоров'я та Департаменту поліції і прикордонної охорони, яка з'ясувала, що частина українців, які прилетіли до Таллінна 21 липня спецрейсом для подальшої роботи в Естонії, 46 разів порушила правила самоізоляції.

Зазначимо, що за останній місяць кількість вакансій, які іноземні роботодавці пропонують українцям, зросла на 20%. Раніше кількість пропозицій різко падала через карантинні обмеження.

Окрім того, за час жорсткого карантину до України повернулися 2,2 млн заробітчан.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/ukrainskim-zarobitchanam-grozit-deportaciya-iz-estonii-nazvana-prichina-1468319.html