Українські водії через карантин переходять на електронну страховку

Кількість укладених в Україні договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ, рос. – ОСАГО) в електронній формі в січні-червні 2020 року становить понад 1,3 млн штук. Це в 3,2 раза більше, ніж за аналогічний період 2019 року, повідомила пресслужба Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

За даними бюро, сума страхових премій за такими договорами зросла в 3,9 раза – до 1,12 млрд грн. Зокрема, у другому кварталі 2020 року порівняно з першим кварталом кількість електронних полісів ОСЦПВ збільшилася на 42% – майже до 780 тис. штук.

Загальна кількість електронних договорів, укладених з початку роботи системи електронних полісів у лютому 2018 року, досягла позначки в 2,7 млн штук, а сума премій за ними дорівнює майже 2,2 млрд грн. ТОП-20 страховиків уклали 86% загальної кількості електронних полісів у першому півріччі.

Гендиректор МТСБУ Володимир Шевченко вважає, що ситуація з коронавірусом мотивувала ще більше сфокусуватися на впровадженні діджитальних інновацій.

"Електронні сервіси, які працюють з ОСЦПВ, відіграли особливу роль під час карантину, коли українці відчули, що від можливості віддалено укласти договір або оформити ДТП безпосередньо залежить безпека і здоров'я їхнього й оточення. <...> Розглядаємо можливість поступового введення віддаленого врегулювання страхових подій в ОСЦПВ" , – сказав Шевченко.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/avto/ukrainskie-voditeli-iz-za-karantina-perehodyat-na-elektronnye-strahovki-1462308.html