У ФОПів залишилося два дні, щоб отримати карантинні 8000 грн

В Україні тривають виплати карантинних 8000 гривень, але підприємцям і найманим працівникам краще поквапитися з заявками – залишилося два дні. Вони ще можуть подати заявку через застосунок "Дія".

Гроші дадуть тим, хто зазнав фінансових втрат через карантинні канікули. Право на допомогу мають ФОПи, які зареєстровані й сплачують єдиний соціальний внесок не менше трьох місяців. Наймані працівники можуть отримати карантинні 8000, якщо працюють не менше трьох місяців і мають зарплату менше ніж 30 тисяч гривень.

На сьогодні заявки через застосунок "Дія" подали вже майже 430 тисяч підприємців. Вони отримають гроші до кінця року. Решта (хто не встигне подати заявку до 31 грудня) отримають виплати в січні.

"Я хочу абсолютно чітко сказати, що виділеного ресурсу достатньо для забезпечення виплат абсолютно всім категоріям громадян, які визначені законодавством та які мають право на відповідні виплати. Вони будуть здійснені в максимально короткі терміни", – сказав заступник голови правління Пенсійного фонду України Олександр Малецький.

Як повідомляли новини, заявки приймають через застосунок "Дія" (або вебпортал) з 14 грудня. Читайте детальніше, як і де бізнесу оформити карантинні 8000 грн.

Нагадаємо, виплати по 8000 грн – це не єдина компенсація для підприємців. Верховна Рада також ухвалила закон щодо прощення боргів і податкових канікул.


Джерело: https://ukraine.segodnya.ua/ua/ukraine/u-fopov-ostalos-dva-dnya-chtoby-poluchit-karantinnye-8000-grn-1498156.html