Тепер не менше 2000 гривень: в Україні підвищили пенсії для 1,6 млн людей

В Україні з вересня понад 1,6 млн пенсіонерів отримали підвищення пенсій. Йдеться про пенсіонерів старше 65 років, які мають 30 (жінки) і 35 (чоловіки) років страхового стажу. Вони отримали підвищення через те, що у вересні зросла мінімальна заробітна плата. Відповідно, зросла і гарантована державою мінімальна пенсійна виплата – тепер отримують не менше 2 тис. гривень.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, передає пресслужба Міністерства соціальної політики.

"З січня-2021 ми плануємо ще одне підвищення для цієї категорії пенсіонерів. Вони будуть отримувати не менше 2,4 тис. гривень, оскільки мінімальна заробітна плата, згідно з проектом державного бюджету, зросте до 6000 гривень", – розповіла Лазебна.

Протягом 2020 року середня пенсія зросла до 3,4 тис. гривень, підрахували в міністерстві. А на наступний рік уряд запланував п'ять етапів підвищення пенсій, зокрема відповідно до зростання прожиткового мінімуму.

Як повідомляли, Кабінет міністрів дав добро на підвищення пенсій в наступному році, а Міністерство соціальної політики розробило спеціальний "календар підвищень". Читайте детальніше про дати і терміни – як зростуть пенсії в 2021 році.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/teper-ne-menshe-2000-griven-v-ukraine-povysili-pensii-dlya-1-6-mln-chelovek-1488122.html