Півмільйона українців втратили роботу за час карантину

Кількість безробітних в Україні за рік зросла на 59% (159 тисяч чоловік) і становить 427 тис осіб. А з початку карантину, тобто з 12 березня, статус безробітного отримали 525 тисяч осіб - на 53% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Йдеться тільки про тих безробітних, які офіційно зареєструвалися.
Такі дані надав Державний центр зайнятості, передає Радіо Свобода.
Найбільше - в 1,8-2,8 рази - кількість безробітних зросла в Київській, Одеській, Закарпатській, Львівській областях та Києві. А ось в Луганській, Сумській, Дніпропетровській, Черкаській та Вінницькій областях їх кількість збільшилася на 32-38%.
При цьому за той же період 342 тисячі українців знайшли роботу через центри зайнятості. Правда, вакансій стало на 34% менше, ніж в 2019 році. Зараз роботодавці шукають в основному робітників, продавців, вчителів і некваліфікованих працівників.
Також повідомлялося, що на піку карантину, коли в Україні різко зменшилася кількість вакансій, близько 3,1 млн осіб, або 17% робочої сили, знаходилися в стані прихованого безробіття. Зайнятість цих людей була зменшена або вони були відправлені в неоплачувану відпустку.

Джерело: https://economics.segodnya.ua/economics/enews/polmilliona-ukraincev-poteryali-rabotu-za-vremya-karantina-1482385.html