Ноходівшімся на самоізоляції українцям компенсували 13 млн грн

Фонд соціального страхування України (ФССУ) з початку пандемії компенсував втрачений заробіток 10,609 тис. Українців, вимушеним знаходитися під контролем для протидії поширенню коронавирусной інфекції, більш 13 млн грн. Про це повідомила прес-служба фонду в Telegram.
"Така допомога фінансується ФССУ на підставі листка непрацездатності, виданого з зазначенням причини непрацездатності" ізоляція від COVID-19 - 11 ". Напрямок на оплачувану Фондом соцстраху самоізоляцію під медоглядом видає лікар при контакті застрахованої особи з хворим коронавирусной хворобою", - нагадують в ФССУ.
На період карантину відкрити відповідний лист непрацездатності можна в дистанційному режимі. Для цього працівник по телефону повинен звернутися до свого сімейного лікаря.
"Тривалість самоізоляції під контролем відповідно до чинних нормативно-правовими актами та галузевими стандартами в сфері охорони здоров'я становить 14 днів. Як і в загальних випадках, лікарняний лист спочатку видається на п'ять днів з наступним продовженням", - відзначили у фонді.
Сума компенсації втраченого за цей період заробітку складе 50% середнього доходу (незалежного від тривалості страхового стажу) і 100% - для медичних працівників. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, а перші п'ять днів оплачуються роботодавцем.
Нагадаємо, в липні Фонд соціального страхування прийняв до оплати заяви-розрахунки для допомоги з тимчасової втрати працездатності на суму 667,5 млн грн. У порівнянні з червнем вона виросла на 101,8 млн грн, або на 18%.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/fond-sotsstrakha-kompensiroval-nakhodivshimsja-na-samoizoljatsii-ukraintsam-13-mln-hrn-3895262