Коронакриза триває: Airbus звільнить 15 тисяч осіб

Європейський авіакосмічний концерн Airbus SE планує скоротити близько 15 тисяч робочих місць до літа 2021 року. Компанія прийняла таке рішення, щоб адаптуватися до наслідків пандемії коронавірусу. Крім того, раніше компанія постраждала через мита з боку США.

"Зниження активності в сфері комерційної авіації становило близько 40% останніми місяцями на тлі безпрецедентної кризи в галузі. Обсяги виробництва комерційних літаків були адаптовані до цих умов", – пояснюється в заяві концерну.

Основна частина планованих скорочень припаде на Німеччину і Францію – 5,1 тис. та 5 тис. робочих місць відповідно.

"Airbus зіткнувся з найважчою кризою, в якій коли-небудь опинялася галузь", – заявив головний виконавчий директор компанії Гійом Форі.

У Airbus вважають, що обсяги авіаперевезень не зможуть повернутися на докарантинний рівень до 2023-2025 років.

Нагадаємо, в Європі від транспортних наслідків коронавірусу постраждали також автовиробники. Наприклад, німецький BMW скоротить 6 тисяч робочих місць, а також зупинить співпрацю з Mercedes-Benz щодо розробки технологій для самокерованих автомобілів.

Крім того, проблеми відчувають авіаперевізники – про оптимізацію штатів заявили, зокрема, Lufthansa, Wizz Air і EasyJet.

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд (МВФ) підрахував, що загалом вихід зі світової економічної кризи потребуватиме понад 8 трлн доларів. У МВФ також офіційно оголосили про початок світової економічної кризи і змінили оцінку динаміки глобального ВВП 2020 року. Очікується, що світова економіка скоротиться поточного року на 3%, проте зросте на 5,8% 2021-го.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/transport/koronakrizis-prodolzhaetsya-airbus-uvolit-15-tysyach-chelovek-1461122.html