Як зростуть пенсії в 2021 році: дати і терміни

Після того як Кабмін дав добро на підвищення пенсій в 2021 році, Міністерство соціальної політики розробило спеціальний "календар підвищення пенсій". Про це заявила в ефірі "Українського радіо" керівниця міністерства Марина Лазебная.
Поки що вона назвала такі дати і терміни:

  • 1 січня 2021 - зростання мінімальної пенсії 2100 до 2400 гривень;
  • 1 березня 2021 - щорічна індексація пенсій.

"З січня мінімальна пенсія підвищиться з 2100 до 2400 гривень. Березень - в березні ми робимо індексацію. Параметри індексації визначатимуть в лютому", - сказала Лазебная.
Вона також очікує, що урядова пенсійна програма буде врахована в державному бюджеті. За словами міністра, це необхідно, так як Пенсійний фонд буде підтримуватися саме за рахунок бюджету.
Нагадаємо, після підвищення з 1 вересня мінімальної зарплати до 5000 гривень багато українських пенсіонери розраховували, що їх пенсії теж виростуть. Але тих, чиї виплати стали більше, виявилося всього 1,6 млн, або 14% від загальної кількості пенсіонерів.
Найближче ж підвищення пенсій має відбутися 1 грудня 2020 року: на цю дату заплановано третє в цьому році збільшення соцстандартів - прожиткового мінімуму для всіх категорій населення. За оцінками експертів Мінсоцполітики, після підвищення соцстандартів пенсії з 1 грудня стануть вище приблизно у 3 млн осіб, або у 30% пенсіонерів.

Джерело: https://economics.segodnya.ua/economics/enews/v-kabmine-poyavilsya-kalendar-povysheniya-pensiy-kogda-vyrastut-vyplaty-1478750.html