Кабмін підняв пенсії сім'ям загиблих атошників: коли і скільки будуть платити

Кабінет міністрів на вимогу президента Володимира Зеленського прийняв рішення про надання адресної допомоги до пенсії членам сімей військовослужбовців, в тому числі добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС.

Зеленський підкреслив, що пенсійне забезпечення сімей загиблих учасників АТО/ООС було несправедливим. Існувала різниця в розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які загинули пізніше, повідомляє пресслужба Банкової.

Президент зазначив, що це рішення буде поширюватися на дев'ять тисяч членів сімей загиблих військовослужбовців.

"У нас не буває гірших. Вони всі герої, вони всі для нас однакові. Ми все одно ними пишаємося і однаково їм всі вдячні за те, що вони захищали нашу Україну, нашу територіальну цілісність і наш суверенітет", – сказав Зеленський.

А міністр соціальної політики Марина Лазебна пояснила, що питання стосується членів сімей військовослужбовців, які загинули в перші роки війни.

"Це саме ті військовослужбовці, які не мали хорошого грошового забезпечення, не було надбавок за вислугу років, військового звання. Власне, в їхніх сім'ях сьогодні пенсії низькі – в півтора-два рази нижчі, аніж нинішні, – зазначила Лазебна.

Міністр запевнила, що відтепер найменша пенсійна виплата для членів сімей загиблих героїв, де є один непрацездатний, складе 7800 грн, якщо двоє непрацездатних – 12 200 грн, якщо троє – максимальна пенсійна виплата становитиме 17 120 грн.

"Пенсійний фонд проводить зараз перерахунки пенсій, і у вересні сім'ї отримають дві виплати – і за серпень, і за вересень", – підсумувала Лазебна.

Нагадаємо, 13 липня Зеленський поставив завдання Кабміну розібратися з проблемою несправедливого нарахування пенсій сім'ям захисників, які загинули в зоні проведення АТО/ООС на Донбасі.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/kabmin-podnyal-pensii-semyam-pogibshih-atoshnikov-kogda-i-skolko-budut-platit-1468357.html