Іноземних айтішників заманюють в Україну податковими пільгами

В Україні пропонують ввести механізм електронного резидентства з пільговою ставкою податку на прибуток 5%. Цей механізм може бути цікавий для іноземних IT-фахівців, які можуть стати платниками податків в Україні, перебуваючи в своїй країні.

Така пропозиція міститься в законопроєкті № 4245, повідомив агентству Інтерфакс-Україна один з авторів документа, депутат Ярослав Железняк. Тексту законопроєкту на сайті парламенту поки немає.

На думку Железняка, особливо привабливими нові правила будуть для громадян азійських країн.

"Ця пропозиція, можливо, не буде такою цікавою для США або ЄС, але точно буде цікавою іншим країнам, особливо з Азії, зі Сходу, у яких не найкраща репутація і більш складне податкове законодавство в порівнянні з українським", – сказав Железняк.

Він упевнений, що е-резидентство допоможе залучити до держбюджету додаткові кошти.

Нагадаємо, раніше іноземним айтішникам вже стало простіше переїхати в Україну. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства спростило для них процедуру імміграції.

Також міністр цифровий трансформації Михайло Федоров заявляв, що Україна готова прийняти програмістів з Білорусі, які опинилися в зоні ризику в себе на батьківщині.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/business/inostrannyh-aytishkov-zamanivayut-v-ukrainu-nalogovymi-lgotami-1484151.html