Глава АМКУ поскаржилася на "несправедливо низькі" зарплати в комітеті

Зарплата фахівців Антимонопольного комітету (АМКУ) становить близько 15 тис. Грн. На даному етапі тривають переговори з Кабміном і Офісом президента про підвищення окладів. Про це повідомила глави комітету Ольга Піщанська в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.
"Пояснюємо, яким чином може бути змінена система нарахування заробітної плати, в тому числі з прив'язкою до КPI (ключовими показниками ефективності - ред.)" - зазначила глава АМКУ.
Також вона додала, за минулий рік економічний ефект від діяльності органів комітету склав 4,3 млрд грн, що в 20 разів перевищує фінансування АМКУ.
"Комітет має найнижчий рівень зарплати серед органів державної влади, схожих за функціоналом. І мова йде не про 5%, а про істотну різницю. А ми розслідуємо справи, що стосуються великих фінансово-промислових груп", - пояснила керівник комітету.
За її словами, гідна зарплата - це один з факторів незалежності, тому фахівці комітету не можуть отримувати зарплату менше, ніж помічники депутата.
Нагадаємо, за даними Держстату, в липні 2020 року середня номінальна зарплата в Україні склала 11 804 грн, що в 2,5 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (5000 грн).

Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/spetsialisty-komiteta-ne-mohut-poluchat-menshe-chem-pomoshchniki-deputata-hlava-amku-3896048