Доходи фрілансерів пішли в ріст, незважаючи на падіння глобального ринку аутсорсингу

Рівно половина українських фрілансерів, які працюють з європейськими клієнтами, у вересні відзначили, що з березня поточного року попит на їхні послуги навіть на тлі поширення коронавируса не змінився. Про це свідетельтвуют результати дослідження платіжної платформи Payoneer, яка опитала понад 1 тис. Осіб. У той же час 56% українських фрілансерів, які працюють з клієнтами з США, відзначили, що попит зріс або залишився на колишньому рівні.
"На фрілансерів з України локдаун відбився незначно: локальна гіг-економіка (модель відносин, заснована на короткострокових контрактах або неформальних домовленостях - ред.) Стабільна, незважаючи на скорочення глобального аутсорсингу. Українські фрілансери відчули лише невеликий вплив: в період з квітня по травень доходи впали на 4%, але вже в червні виросли на 3% ", - говориться в повідомленні.
Наприклад, в березні близько 32% опитаних фахівців відзначили зниження попиту на свої послуги. При цьому, 53% фрілансерів очікували зростання попиту в майбутньому. COVID-19 дійсно привів до короткострокового уповільнення зростання доходів. При цьому з березня по липень фрілансери відзначили зростання виручки на 28%.
"Попередній звіт в (березні, - ред.) Показав, що багато великих компаній і організації шукають віддалених співробітників через онлайн-маркетплейси. Особливо, в сфері програмного забезпечення та IT. Крім того, в II кварталі 2020 року в США кількість малих і середніх підприємств, які наймали фрілансерів, збільшилася на 42% ", - говорять в компанії.
Нагадаємо, в кінці червня, згідно з даними української фріланс-платформи Freelancehunt, в Україні під час карантину ринок фрілансу піднявся до рекордних показників. Справа в тому, що, з одного боку, ряди фрілансерів поповнили вивільнені працівники, а з іншого - підприємці почали економити і частіше звертатися до сторонніх фахівців. При цьому загальна картина на українському ринку фрілансу навесні була мінливої.

Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/stalo-izvestno-kak-covid-19-otobrazilsja-na-ukrainskikh-frilanserakh-3896516