Чиновникам хочуть підвищити зарплати: одним доплатять 2 тис. Грн, а кому-то всього 500

В Україні планують з 1 січня 2021 року підвищити посадові оклади всіх категорій державних службовців. Суми підвищення сильно розрізняються залежно від структури, в якій працює той чи інший чиновник.
Такі зміни передбачені в проекті акта Кабінету міністрів, який оприлюднений на сайті Федерації профспілок.
Якщо документ буде прийнятий, з 37,8 тисяч до 39,5 тисяч гривень - тобто майже на 2 000 гривень - підвищать оклади керівників наступних структур:

  • Апарат Верховної Ради;
  • Секретаріат Кабінету міністрів;в;
  • Офіс президента;
  • Національна рада з питань телебачення і радіомовлення;
  • апарати (секретаріати) Ради національної безпеки і оборони, Центральної виборчої комісії, Рахункової палати, Конституційного суду, Офісу генерального прокурора.

А ось у чиновників підкатегорії В3, які працюють в державних органах на місцях, оклади підвищаться лише на 500 гривень - з 4 204 до 4 700 гривень. Кінцева сума становить лише два прожиткових мінімуми.
Нагадаємо, раніше Конституційний суд України визнав незаконним урізання "космічних" зарплат чиновників. Обмеження високих зарплат держслужбовців було вимогою президента Володимира Зеленського.

Джерело: https://economics.segodnya.ua/economics/enews/chinovnikam-hotyat-povysit-zarplaty-odnim-dobavyat-po-500-griven-a-drugim-po-2-tysyachi-1479294.html