"Буде гідна оплата праці": Степанов назвав зарплату медиків у 2021 році

В Україні в 2021 році зарплати медпрацівників становитимуть 22-25 тисяч гривень.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"8 тисяч гривень у середньому заробітна плата лікаря. Саме на тому ми й наголошуємо, на ухваленні адекватного бюджету в 2021 році, щоб заробітна плата лікаря починалася з 22-25 тисяч гривень", – заявив Степанов.

За його словами, гідна оплата праці – один з головних чинників для припинення від'їзду медперсоналу за кордон. Степанов зазначив, що за період пандемії коронавірусу в Україні вже звільнилося близько 34 тисяч медичних працівників.

"Я не володію наразі точною інформацією щодо кількості звільнених, але це близько 34 тисяч. Вони іноді звільняються і переходять в інші лікарні, інші медичні установи. Тому ми зможемо зробити цей аналіз за всіма статистичними даними, коли закінчиться відповідний рік", – сказав Степанов.

До речі, раніше повідомляли, що в Коломийській інфекційній лікарні Івано-Франківської області у всіх лікарів підтвердили зараження коронавірусом. Пацієнтів медустанови обслуговував тільки середній і молодший персонал.


Джерело: https://ukraine.segodnya.ua/ua/ukraine/budet-dostoynaya-oplata-truda-stepanov-nazval-zarplatu-medikov-v-2021-godu-1491101.html