Більше третини працівників воліли б і далі працювати в дистанційному форматі

В Україні, де пом'якшують карантин, більше третини працівників оцінили переваги дистанційної формату роботи і хотіли б використовувати його в подальшому.

Так, 37% респондентів хотіли б продовжувати працювати з дому. А майже кожен п'ятий (21%) опитаний вважає, що через небезпеку коронавірусу поки не потрібно скасовувати віддалений формат. Близько 19% учасників опитування навпаки не змогли звикнути до надомної роботи і хочуть скоріше повернутися в офіси. Ще 15% опитаних декларують готовність до такого повернення, однак за умови, якщо роботодавець здійснить додаткові кроки для захисту здоров'я працівників. У варіанті "Інше" (9% усіх відповідей) найчастіше фігурують побажання мати гнучкий графік і міксувати надомну і офісну роботу.

"Те, що гнучкий графік роботи бачиться оптимальним або бажаним в нинішніх умовах, відзначили респонденти, відповідаючи на питання про те, які саме додаткові кроки повинні зараз здійснити роботодавці. Такий варіант вибрали 62% опитаних", – сказано в дослідженні.

За даними опитування, ще майже половина респондентів (48%) вважають, що, незважаючи на ослаблення карантину, роботодавці повинні надати можливість працювати віддалено до остаточної стабілізації ситуації. 43% опитаних вважають, що в компаніях повинні бути посилені санітарно-гігієнічні норми, а 38% – що роботодавці повинні забезпечити корпоративний трансфер, допомагаючи співробітникам уникати скупчень людей. Про бажання мати страховку заявив 36% респондентів, ще майже кожен п'ятий (21%) вважає, що бізнес повинен виділяти додатковий бюджет на оздоровлення співробітників. Лише 2% опитаних вважають, що ніяких додаткових кроків роботодавці здійснювати не повинні.

54% компаній відновлять свою оффлайн діяльність впродовж травня-червня. У той же час 60% підприємців розглядають можливість повного або часткового переходу на віддалений режим роботи. Як показав досвід роботи в умовах карантину, віддалений формат, крім гнучкості в роботі, дає можливість ще й скоротити витрати на оренду офісу.

Нагадаємо, підприємці продовжують ділитися деталями про те, як пережили двомісячний всеукраїнський карантин. Так, 96% компаній перевели своїх працівників на дистанційну роботу.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/bolee-treti-rabotnikov-predpochli-by-i-dalee-rabotat-v-distancionnom-formate-1452560.html