Безробітних не залишили в біді: скільки допомоги отримали українці за час карантину

З початку карантину, який був оголошений в Україні 12 березня і триває й досі, безробітні українці отримали 7,5 млрд грн як допомогу з безробіття.

Про це повідомили 4 вересня в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, уточнивши, що на сьогоднішній день заборгованостей з таких виплат немає.

Крім того, ще 2,3 млрд грн було виділено за програмою часткового безробіття, яка дозволила здійснити виплати і зберегти робочі місця для 370 тис. громадян, 180 тис. з яких – ФОПи.

Незважаючи на те, що зростання безробіття в Україні стало очевидним ще в квітні, з початку карантину держава працевлаштувала 262 тис. осіб. З яких:

  • 45% – в сільському господарстві;
  • 14% – у переробній промисловості;
  • 13% – у сфері торгівлі.

Загалом з початку року були працевлаштовані понад 409 тисяч громадян.

"Останнім часом зростання кількості зареєстрованих безробітних зупинилося. Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні їх кількість становила 97 тис. осіб, у червні – 75 тис. осіб, у липні – 68 тисяч", – повідомили в Мінекономіки.

Варто зазначити, в Нацбанку заперечують, що причиною зростання кількості безробітних в Україні є тільки коронакриза, і стверджують, що на це також впливає спрощення процедури отримання статусу безробітного в Службі зайнятості.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/bezrabotnyh-ne-ostavili-v-bede-skolko-posobiy-poluchili-ukraincy-za-vremya-karantina-1474678.html