В Україні стартує проект для боротьби з эйджизмом

Масштабна соціальна кампанія має на меті зруйнувати стереотипи про те, що вік має значення і люди пенсійного віку не здатні генерувати потужні ідеї, почати власну справу і освоювати нові навички.

Передумовою запуску кампанії став опитування, проведене дослідницьким агентством Info Sapiens на замовлення 1+1 media. Результати цього дослідження яскраво показали наявність сформованого стереотипу, що розквіт творчого мислення відбувається до 40 років.

Майже дві третини опитаних вважають, що існує такий вік, коли вже пізно міняти професію, освоювати нову спеціальність або починати новий проект або бізнес, в середньому він становить 50-56 років. Консервативної виявилася старша аудиторія - майже 70% респондентів у віці від 50 років вважають, що після певного віку нові проекти починати пізно.

Такі результати свідчать, про те,  що має місце не тільки дискримінація з боку роботодавців, але і відсутність віри в себе і свої сили. Тому мета кампанії - допомогти суспільству стати більш толерантним, а українцям  в зрілому і літньому віці - не боятися мріяти, будувати нові плани і реалізовувати амбітні цілі.


Що передбачає проект

- спецкурс програм стажування «Люди ідей +» для людей похилого віку;

- цикл надихаючих історій та експертних інтерв'ю з співробітниками, лідерами думок і звичайними українцями, які змінили своє життя в поважному віці;

- спецпроекти з партнерами і конференції за участю відомих спікерів та тренерів.


Як потрапити на стажування

Кандидати на стажування повинні мати певний досвід роботи у певній сфері, на вакансію в якій вони подаються. Стажери будуть отримувати спеціальні стипендії, а після завершення програми стажування кожен учасник представляє свій міні-проект.

Так, в рамках проекту відкриті вакансії гостьового редактора в програмі «Сніданок з 1+1», кастинг-менеджера, копірайтера, літературного редактора, менеджера з корпоративної соціальної відповідальності, редактора, секретаря ресепшн і сценариста-редактора.

Менеджери медіахолдингу жартують, що крім офіційної причини, що їх змусило бажання підготувати грунт до того моменту, коли їм самим виповниться 50 років. Враховуючи, що середній вік співробітників медіагрупи - 37 років, чекати залишилося не так довго.


Джерело: https://press.unian.ua/press/10557552-1-1-media-zapuskaye-socialniy-proekt-lyudi-idey-zabutiprovik-foto-video.html