У 2020 році Мін'юст має намір скоротити штат співробітників на 10% – міністр

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що єдиний шлях, щоб збільшити зарплати працівникам міністерства – скорочення штату.

Міністерство юстиції України з нового року планує скоротити штат співробітників до 10% і завдяки цьому підвищити зарплату тим, хто залишиться. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

"Заробітні плати можна значно збільшити за рахунок оптимізації кількості людей. Тобто в нас занадто багато працівників у пенітенціарній службі, скоріше за все, реструктуризація буде і в органах виконавчої служби. Плюс цифровізація дасть можливість трошки зменшити кількість", – заявив він.

За словами міністра, іншого варіанту наступного року не буде.

"В основному ми позакриваємо вакантні посади. Тобто поки що перестанемо наймати на роботу нових людей. Тому що зараз достатньо кадрів та практично немає співробітників, із якими треба розпрощатися. Епоха чисток закінчилася. А за рахунок оптимізації структур будемо пробувати підняти заробітні плати тим, хто залишиться", – сказав він.

Малюська зазначив, що й зараз система дає можливість істотно стимулювати людей.

"Посадові оклади вкрай низькі, але чимало співробітників, які знаходяться у структурі Мін'юсту, заробляє гарні премії. Відповідно, надбавки та премії – це і є стимулювання роботи. Добре працюєш – гарна зарплата", – сказав міністр.

За його словами, від такої практики треба переходити до великих розмірів посадових окладів, гарантованої суми, яку отримує працівник.

"Тому що зараз ми виставляємо вакансії на різноманітні конкурси. Людина дивиться: там оклад 12 тис. грн. Ну хто захоче працювати? Насправді реальна заробітна плата в рази більша. Але там враховуються надбавки та премії, які можна заплатити або не заплатити, тому це публічно не оголошується і не гарантується", – підкреслив міністр.


Джерело: https://gordonua.com/ukr/news/politics/-u-2020-rotsi-min-just-maje-namir-skorotiti-shtat-spivrobitnikiv-na-10-ministr-1481185.html