Українцям перерахують зарплати: коли і на скільки

У жовтні 2019 року громадянам України перерахують заробітні плати. Як стало відомо, бюджетники отримають надбавку до зарплати у розмірі 214,75 гривень вже в цьому місяці. Розмір доходу українців пов'язують з індексом споживчих цін. Індексація заробітної плати передбачає перерахунок суми виплат з урахуванням інфляції. Так, індексації підлягають: зарплата, пенсії за віком, стипендії, аліменти, пенсія по інвалідності, компенсації за травму на виробництві або хвороба, виплати по безробіттю.

Наголошується, що в жовтні рівень прожиткового мінімуму становитиме 2007 гривень. Для того, щоб розрахувати рівень надбавки, необхідно показник індексу споживчих цін (ІСЦ) поділити на 100, а далі отримане число помножити на рівень прожиткового мінімуму: індексація в жовтні = 2007 грн *(10,7/100).

За даними Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України у липні 2019 року склала 10 971 грн. Вона збільшилася в порівнянні з липнем минулого року на 19,6%.

Раніше глава Національного агентства з питань держслужби Костянтин Ващенко заявив, що державним службовцям в Україні мають намір підвищити зарплату на 30 відсотків. Він також зазначив, що мінімальний посадовий оклад держслужбовця повинен бути дорівнює трьом прожитковим мінімумам.


Джерело: https://today.ua/ru/ukraintsam-pereschitayut-zarplaty-kogda-i-na-skolko/