Третина українців на тривалий час опинялися без роботи

Найчастіше шукали роботу молоді українці. За останні три роки третина українців (31%) опинялися в ситуації, коли більше трьох місяців не мали роботи або займалися її пошуком, тоді як дві третини жителів України (64%) в такій ситуації не опинялися. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

Частіше інших вікових категорій в ситуації безробіття опинялася молодь до 30 років, сільські жителі, а також жителі західних і південних областей.

За даними опитування, переважна більшість українців (86%) в даний час не займаються пошуком роботи, тоді як шукають роботу 14% жителів країни.

Частка зайнятих пошуком роботи трохи більше серед чоловіків, ніж серед жінок, а також серед українців до 40 років. В залежності від місцевості та регіону проживання трохи більше пошуком роботи зайняті сільські жителі, а також жителі Півдня та особливо Сходу України.

Опитування проводилося в період з 7 по 16 вересня 2019 року серед 2001 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки - 2,2%.


Джерело: https://www.rbc.ua/ukr/news/tret-ukraintsev-dlitelnoe-vremya-okazyvalis-1572773556.html