Фахівці робочих професій в Німеччині заробляють від 3,6 тисячі євро в місяць

В 2019 році середня зарплата фахівців технічних і робітничих професій у Німеччині становить 43 тисячі євро – близько 3,6 тисячі євро на місяць.

ПРО це з посиланням на онлайн-портал StepStone, який щорічно проводить масштабне дослідження ринку праці і складає доповідь про зарплати, повідомляє Deutsche Welle.


Зарплати робітників фахівців

В самій вигідною фінансової ситуації, стверджують експерти, знаходяться фахівці середньої ланки. Вони отримують в середньому 58 тисяч євро в рік до сплати податків.

"Це результат праці, який вони інвестували в свій профнавчання, а також нагорода за те, що вони взяли на себе підвищену відповідальність – у такого робітника в підпорядкуванні знаходяться інші фахівці", – відзначають експерти.

З усіх робочих найвища зарплата у електротехніка.

Також у списку найбільш високооплачуваних робочих професій – слюсар-мехатроник, фахівець з електроніки, токар, механік-інструментальник, технолог-монтажник, машиніст, слюсар-механік, каменяр.

Машиніст у Німеччині в середньому отримує 43600 євро.

До робітників з низьким рівнем зарплат можна віднести садівника – 32 тисячі євро.


Що впливає на розмір зарплати

У своєму дослідженні StepStone проаналізував зарплати близько 85 тисяч фахівців з професійною та вищою освітою.

Незалежно від галузі, на величину зарплати завжди впливає розмір компанії.

В той час як концерни платять робітникам, у середньому 51100 євро, фірми з чисельністю працівників до 500 осіб – на 20% менше.

Другий фактор – географія. В Баден-Вюртемберзі та Гессені зарплати фахівців з профобразованием перевищують 46 тисяч євро в рік.

Зовсім інша справа на сході країни, де середня зарплата робітників ледь перевищує 31 тисячу євро.

Ще більш помітна різниця по містах: в Бремені такий фахівець в середньому отримує близько 54500 євро, а в Лейпцигу – всього 32600 євро.


Джерело: https://www.epravda.com.ua/rus/news/2019/05/9/647649/