Співзасновник Alibaba: Люди будуть працювати 12 годин на тиждень

Технологічний прогрес і зміни в системі освіти призведуть до того, що люди в майбутньому будуть працювати три дні на тиждень і чотири години на день.

У майбутньому люди зможуть працювати лише 12 годин на тиждень завдяки досягненням науки і техніки. Про це на Всесвітній конференції по штучному інтелекту в Шанхаї заявив співзасновник Alibaba Group Holding Ltd Джек Ма.

Ма зазначив, що нинішня система освіти застаріла. За його словами, вона змодельована для промислового періоду, і він передбачає день, коли машини зможуть перехитрити людей в областях пам'яті і повторюваних навичок. Він підкреслив, що системи освіти у майбутньому повинні допомогти людям стати більш креативними.

Головний виконавчий директор Tesla Inc., Ілон Маск, який виступав з Ма на одній сцені, погодився з його словами. Користуючись нагодою, він також прорекламував свій проект Neuralink, який намагається об'єднати людський мозок з штучним інтелектом.

"Освітня система зараз дуже повільна, а лекції - це саме найгірші", - сказав Мак.

І додав, що "у майбутньому з Neuralink ви зможете просто завантажити будь-який об'єкт миттєво, він буде схожий на Матрицю".


Джерело: https://korrespondent.net/world/4134083-soosnovatel-Alibaba-luidy-budut-rabotat-12-chasov-v-nedelui