Підвищення зарплати педагогів повинно бути, - нова керівниця МОН

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад висловила переконання, що держава повинна виконати норму «Закону про освіту», яка передбачає суттєве підвищення заробітної плати педагогів до 2023 року.

«Ми переконані, що наші педагоги на всіх ланках освіти повинні отримувати гідну заробітну плату. Все залежить від того, що може дозволити собі саме сьогодні наш загальнодержавний бюджет. Я особисто переконана, що ми повинні виконувати норму закону про освіту, яка передбачає до 2023 року суттєве підвищення заробітної плати », сказала міністр.

З її слів, Міністерство освіти спільно з Міністерством фінансів зараз розробляють окремий підхід до того, як можна змінити систему оплати праці.

Вона також зазначила, що є окремі категорії педагогів, отримують набагато менше порівняно з іншими. І це насамперед вихователі дитячих садів.

«Вихователі дошкільних закладів отримують неадекватну, маленьку заробітну плату. Це те, що потрібно міняти. Зараз питання заробітних плат вихователів дошкільних установ, воно є повноваженням органів місцевого самоврядування та це їх питання доплачувати і в якому розмірі доплачувати. Але проблема в тому, що в цілому оклади вихователів дошкільних установ є не високими, і це те, що потрібно міняти на державному рівні ми повинні вирішити, як ми можемо допомогти тим місцевим бюджетам, які не тягнуть вище доплати вихователям садів. І це ми будемо обговорювати найближчим часом в уряді », - пояснила Новосад.


Джерело: https://konkurent.in.ua/publication/45578/pidvischennya-zarplati-osvityan-mae-buti-nova-ochilnitsya-mon/