На Донеччині гірники пройшли 16 кілометрів, щоб вимагати зарплату

У Донецькій області працівники шахти " Курахівська пройшли пішки 16 кілометрів з міста Гірник до будівлі державного об'єднання Селідоввугілля, щоб вимагати виплатити заборгованість по зарплаті. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Сьогодні близько 100 працівників шахти " Курахівська ДП Селидіввугілля йдуть пішим ходом з міста Гірник в будівлю об'єднання Селідоввугілля, яка знаходиться в місті Селидове. Вимоги гірників залишаються незмінними – погасити заборгованість по заробітній платі", – зазначив Волинець.

Пізніше він додав, що "гірники" дійшли до будівлі ДП Селидіввугілля та зустрілися з його гендиректором, який повідомив, що кошти для виплати заборгованості по заробітній платі з'являться лише після 25 серпня, коли відбудеться чергове засідання уряду.

"Але шахтарів не задовольнила інформація гендиректора і вони вимагають або забезпечити їх автобусами для зустрічі з губернатором, або забезпечити телефонний зв'язок з ним. На вирішення цього питання шахтарі відвели адміністрації годину", – додав Волинець.

минулого тижня в Донецькій області працівники шахти Капітальна почали акцію протесту, вимагаючи погашення боргів по зарплаті.

Раніше в липні уряд України ухвалив рішення виділити додатково мільярд гривень на підтримку держшахт, а також три мільярди на підтримку малих міст.


Джерело: https://korrespondent.net/ukraine/4126257-na-donbasse-horniaky-proshly-16-kylometrov-chtoby-potrebovat-zarplatu