Молодь в Україні починає працювати пізно: експерт пояснив причини

В Україні молоді менше, ніж людей старше 40 років, адже в 1990-х різко скоротилася народжуваність. І тільки недавно це нечисленне покоління 90-х-початку 2000-х рр. почало виходити на ринок праці. При цьому зараз молоді люди виходять на ринок праці пізніше. Це одна з причин, чому працюючої молоді стає менше.

"Зараз молодь виходить на ринок праці пізніше. Це пов'язано з тим, що період навчання в школі і вузі виріс і постійну роботу молоді люди шукають після 25 років. Але при цьому зайнятість серед молоді останні три-чотири роки дійсно зростає. Студенти швидко знаходять роботу не за фахом. Їм не проблема знайти собі роботу, хоча їх часто беруть тому, що вони погоджуються працювати неофіційно, їх легше звільнити у разі чого, можна недоплатити", – розповіла сайту "Сегодня" Лідія Ткаченко, провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. в. Птухи НАН України.


Джерело: https://www.segodnya.ua/economics/business/molodezh-v-ukraine-nachinaet-rabotat-pozdno-ekspert-obyasnil-prichiny-1286406.html