Команда Зеленського помилилася на $23,8 млрд., пообіцявши вчителям зарплату в $4 тисячі

Радник міністра освіти Іванна Коберник підрахувала, що експерти з команди кандидата в президенти Володимира Зеленського помилилися в розрахунках на кілька порядків, заявивши, що для підняття зарплати вчителям треба всього $200 млн на рік.

Прес-служба Зеленського визнала, що їх експерти допустили помилку
Експерти з команди кандидата в президенти України, шоумена Володимира Зеленського помилилися в розрахунках на $23,8 млрд., пообіцявши підняти зарплату вчителів до $4 тис. на місяць, написала радник міністра освіти Іванна Коберник у Facebook.
"Команда Зе зібрала експертів, всі обговорила та вирішила, що вчителям легко можна підняти зарплату до 4 тис. доларів. За їх, озвученим в ролику, підрахунками, на це потрібно "" 200 млн. дол. у рік. Беремо калькулятор і перевіряємо: 500 тис. учителів (округлено) множимо на $4 тис. і отримуємо $2 млрд. на місяць", – наголосила вона.

Коберник зазначила, що експерти кандидата в президенти помилилися у простому арифметичному дії.

"Нулики в якому класі вчать рахувати? Про інші фактори, що мають відношення до встановлення зарплат, просто мовчимо, там це схоже непосильне завдання", – додала вона.

У коментарях прес-служба Зеленського визнала, що експерти допустили помилку.
"Визнаємо, що експерт помилився в прорахунках. Для забезпечення гідної зарплати вчителів, знадобиться значно більший бюджет", – заявили в штабі кандидата в президенти.


Джерело: https://gordonua.com/news/politics/komanda-zelenskogo-oshiblas-na-238-mlrd-poobeshchav-uchitelyam-zarplatu-v-4-tys-sovetnik-ministra-obrazovaniya-810948.html