Кого шукають українські роботодавці

Найчастіше ринку праці потрібні продавці, фахівці з логістики і будівельники.

Найчастіше на українському ринку праці шукають представників торговельної сфери - 27% всіх пропозицій. На другому місці за популярністю виявилися фахівці з логістики - 17%. На третьому місці - представники барно-ресторанної та будівельної сфер (по 14%).

Що стосується конкретних фахівців, то найлегше знайти роботу продавцям, водіям і кухарям. Аналітики порталу констатують, що за період з липня по вересень продавців шукали 7,4 тис. разів і були готові їм платити в середньому 7500 грн. Досить часто намагалися знайти водіїв (5,2 тис. вакансій, середня зарплата 15 тис. грн) і кухарів (3,3 тис., середня зарплата 10 тис. грн.).

При цьому зарплати в країні в третьому кварталі впали на 17% в порівнянні з попереднім. У сфері домашнього персоналу спад був найбільш різким - 44%. Представникам цієї сфери пропонують в середньому 5,5 тис. грн.

Єдина сфера, де зарплати не змінюються вже півроку, - виробництво. Тут готові платити близько 10 тис. грн на місяць.

Найвища середня зарплата по Україні за даними порталу виявилася у будівельників - 12,3 тис. грн, причому в Закарпатській області їм пропонують набагато більше - близько 20 тис. грн.

За цим же принципом працівникам транспортної сфери є сенс шукати вакансії в Київській області, де можна отримувати 17 тисяч грн на місяць при середній зарплаті в Україні 11200 грн.


Джерело: https://kp.ua/economics/649936-koho-yschut-ukraynskye-rabotodately