Кабмін шукає співробітників: зарплата від 20 тисяч гривень

До кандидатів на державні посади висувають стандартний набір вимог. Так що шанси є у багатьох.

Кабінет міністрів оголосив конкурс на 13 посад, про що написав у Фейсбуці прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Ми подивилися, кого шукають в уряд і які зарплати пропонують.

Всі вакансії, як дві краплі води схожі один на одного. Вони відрізняються тільки переліком законів, які повинні знати кандидати, обов'язками і зарплатою.

Висувається стандартний набір вимог: вища освіта - не нижче магістра; стаж - не менше семи років; досвід роботи на держслужбі на керівних посадах - не менше трьох років або досвід реформування або управління змінами у великих організаціях; вільне володіння українською та англійською чи французькою; знання Конституції і законів.

Також від кандидатів вимагають бути стресостійкими, аналізувати, приймати виважені рішення, мотивувати, делегувати повноваження, зосереджувати зусилля, керувати емоціями. Загалом, нічого незвичайного. Подібні вимоги ви знайдете в більшості вакансій - від журналіста до директора магазину.

Формулювання обов'язків теж приблизно однакова: реалізовувати державну політику в тій чи іншій сфері, наймати і звільняти співробітників , розробка планів і звітів.

Зарплату в новому уряді пропонують не дуже високу. Ніяких захмарних цифр. Головам архітектурно-будівельної інспекції, агентства резерву, архівної служби, служби безпеки на транспорті, служби геології та надр, агенства автомобільних доріг, агенства з питань держслужби, секретарю міністерства розвитку громад і територій міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонують 24 000 тисячі гривень. Їх заступникам - 20 020 тисяч гривень.

Втім, здобувачі можуть розраховувати на більшу суму грошей, оскільки до зарплат додаються надбавки і преміальні. В попередньому уряді вони сягали сотень тисяч гривень.


Джерело: https://kp.ua/politics/648353-kabmyn-yschet-luidei-zarplata-ot-20-tysiach-hryven