Глава Нафтогазу заявив, що буде віддавати всю зарплату на благодійність

Глава Нафтогазу сподівається, що його рішення зніме політичний тиск, який змушує Кабмін реагувати на критику високих зарплат в компанії.

Глава правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв заявив, що має намір до кінця поточного календарного року перераховувати всю свою зарплату в три благодійних фонду.

Коболєв зазначив, що його зарплата стала "політичною темою", яка призвела до втручання уряду в справи компанії.

"Тиск, який йде і на уряд, призвело до того, що воно спробувало втрутитися не в свої повноваження... Щоб прибрати ці питання з політичної арени, я прийняв рішення з лютого і до кінця цього календарного року, тобто до закінчення політичного процесу, що я буду перераховувати всі свої доходи на благодійні потреби", − зазначив глава Нафтогазу.

За його словами, всі доходи у вигляді зарплати, премій, доплат, які він отримує в Нафтогазі, будуть на 100% перераховано в три благодійні організації: Народний тил на підтримку сімей загиблих воїнів, Повернысь живим в підтримку армії і Таблеточки на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

Коболєв підкреслив, що буде звітувати про це кожен місяць.

"Я дуже сподіваюся, що моє рішення дозволить зняти заполітизованість і напругу навколо цього питання, тому що мова йде не про мою зарплату, а мова йде фактично про скасування всієї корпоративної реформи. <...> Її скасування буде катастрофічною, негативної для бюджету, для країни і для успіху таких речей, як Стокгольмський арбітраж", − вказав глава Нафтогазу.


Джерело: https://korrespondent.net/business/companies/4058776-kobolev-zaiavyl-chto-budet-otdavat-vsui-zarplatu-na-blahotvorytelnost