Майбутнє – за фрілансом: чому українці все частіше вибирають роботу вдома

Сучасні технології дозволяють українцям заробляти гроші, не виходячи з дому. Все що потрібно для такої роботи – комп'ютер та інтернет. Заробітки у самозайнятих працівників часто навіть краще, ніж у тих, хто щодня ходить в офіс. Крім того, як кажуть психологи, такі люди більш спокійні і щасливі.

В домашній атмосфері проходить звичайний робочий день 20-річного Андрія Данильченко. Коли його розпочати і завершити хлопець визначає сам.

Він фрілансер у другому поколінні. Займається відеомонтажем, створює анімаційні мультики, а його роботодавці – громадяни різних країн світу.

Знаходиш собі клієнта або він тебе знаходить. Він тебе кличе на співбесіду і ти з ним листуєшся онлайн. Іноді вони хочуть з тобою поговорити по Skype і ви домовляєтеся про роботу,
– пояснив фрілансер Андрій.

Він починає працювати в обід, а оплату отримує погодинно. Андрія така робота цілком влаштовує. Однак він підкреслив, що така робота не зовсім стабільна. Іноді буває багато замовлень, а іноді їх немає взагалі.
Як кажуть психологи, такі люди більш спокійні і щасливі

Якщо для Андрія віддалена робота – це перший досвід заробітку, то киянину Миколі Дідуху є з чим порівнювати. Він був найманим працівником, але зараз працює на себе. Доктор психологічних наук консультує в онлайн режимі.

У мене клієнти є і в США, і в Європі, і в Середній Азії. Я сам визначаю свій графік, своїх клієнтів, коли працювати, а коли відпочивати. Люди, які працюють як фрілансери, менше здатні бути під тиском,
– зазначив доктор психологічних наук Микола Дідух.

Програмісти, юристи, копірайтери, дизайнери – це далеко не весь перелік фахівців, які працюють за межами офісів. Часто в спеціально створеному робочому просторі – "Коворкінг".
Часто фрілансери працюють у спеціально створеному робочому просторі – "Коворкінг".

Пошуком таких кадрів часто займається Віталій Лисий. Він "хед hunter" мисливець за головами.

Людина, яка працює в штаті, це додаткові витрати на робоче місце, податки, додаткові витрати на оренду робочого місця,
відзначив фрілансер Віталій Лисий.

Тому, компаніям вигідно користуватися послугами фрілансерів. Великі корпорації вже давно відпускають своїх фахівців попрацювати вдома хоча б раз на місяць. Йому самому, зізнався Віталій, віддалена робота щодня економить купу часу і нервів.

Віддалені працівники, які працюють вдома, часто оформлені як Фопи, тому платять податки і не втрачають робочого стажу. Правда, ця робота не для всіх, оскільки вимагає особливих навичок і дисциплінованості.

Джерело: https://24tv.ua/ru/budushhee__za_frilansom_pochemu_ukraincy_vse_chashhe_vybirajut_rabotu_na_domu_n1190784