Бізнес в Україні назвав свою головну проблему

Нестача робочих рук всерйоз стурбувала топ-менеджерів українських компаній. Саме це проблему вони називають головною небезпекою для розвитку бізнесу. Про це свідчать результати опитування CEO Outlook, проведеного однією з найбільших аудиторських компаній світу KPMG.

Такої думки дотримуються 29% керівників компаній. У першу трійку ризиків також входять регуляторний (19%) та операційний (15%). На четвертому і п'ятому місцях – вибухові технології (6%) і ймовірність повернення до територіальності (5%).

"Бізнес в Україні перебуває в умовах дефіциту фахівців і займається питаннями залучення талановитих кадрів. Через нестачу трудових ресурсів українські компанії збільшують інвестиції, спрямовані на навчання та утримання працівників. В контексті збільшення важливості інновацій і цифровий трансформації бізнесу набирає обертів новий тренд – створення корпоративної культури, заснованої на розумінні можливих помилок та невдач в процесі впровадження інновацій", – пояснив керуючий партнер KPMG в Україні Андрій Цимбал.


Джерело: https://www.segodnya.ua/economics/business/biznes-v-ukraine-nazval-svoyu-glavnuyu-problemu-1288652.html