Столична служба зайнятості пропонує сучасну послугу - відеорезюме

За останні два роки Київським міським центром зайнятості записано близько 600 відео-резюме для безробітних, що значно спростило пошук роботи.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила начальник відділу організації профорієнтації та профнавчання Київського міського центру зайнятості Інна М'якота.

«Відеорезюме пропонується усім бажаючим, які звертаються до служби зайнятості, зокрема безробітним. Безробітний, за наявності ресурсу, має змогу записати відеорезюме самостійно або за допомогою фахівця служби зайнятості. У кожній районній філії служби зайнятості є камера, є спеціальне місце для запису, є консультант, який підготовлений до цієї роботи», - зауважила вона.

Водночас, фахівці служби зайнятості проводять з безробітними консультації та роз’яснення щодо правильного оформлення такого резюме.

«Резюме розміщені за блоками і систематизовані для роботодавців. Це економить час роботодавця і дає йому можливість скласти певне враження про людину, і вже приймати рішення чи запрошувати на співбесіду. Також є окрема база відео-резюме, яка розміщується виключно у службі зайнятості, наприклад, коли людина не бажає розміщувати свої дані на загальний огляд, тоді тільки роботодавець має доступ до цієї бази», - зауважили у службі зайнятості.

Служба зайнятості постійно модернізується та використовує в своїй роботі сучасні електронні сервіси. Зокрема, запущено в роботу новий web-сайт служби зайнятості, перевагами якого є зручний і швидкий пошук вакансій та резюме, електронні кабінети для клієнтів служби зайнятості, розширення можливостей самообслуговування громадян шляхом доступу до «Електронної черги».

Крім цього, для прискорення доступу клієнтів до соціальних послуг та можливості отримати необхідну інформацію дистанційно служба зайнятості запровадила новий електронний сервіс «Персональний кабінет», що дає можливість ознайомитися з актуальними вакансіями від роботодавців; створити власне резюме; скористатися сервісами з профорієнтації; ознайомитись з інформацією про тимчасову зайнятість; переглянути інформацію щодо започаткування підприємницької діяльності та дізнатися про можливість професійного навчання.

Також, нагадаємо, що у службі зайнятості працює «Електронний кабінет», де роботодавець має можливість здійснити добір працівників шляхом перегляду резюме шукачів роботи.


З повагою

відділ інформаційної роботи

Київського міського центру зайнятості

т/ф 044/537 60 88

www.dcz.gov.ua/kie