З початку року в Україні рекордно зросла середня зарплата

В доларовому еквіваленті заробітна плата в Україні дісталася до показника 2011 року. Про це повідомив економіст Володимир Компанієць, проаналізувавши приріст середньої зарплати. Під кінець літа 2018 року вона становила 8 977 грн, що майже на чверть більше, ніж у січні.

Рівень середньої зарплати в Україні поступово досягає докризового 2013 року. Зараз середня заробітна плата по країні складає 8 977 грн. З січня по серпень вона зросла майже на 26%, в той час як інфляція досягла 15,7%. Найбільшою середньою зарплатою можуть похвалитися кияни, там вона досягла оцінки в 13 659 грн.

Друге і третє місце зайняли жителі Донецької та Київської області. Найменше отримують мешканці таких областей, як Чернівецька, Тернопільська та Чернігівська. Тут показник середньої зарплати коливається на рівні 6,8-7,1 тис. грн. Найбільше отримують фінансисти і страховики, рівень оплати праці яких досягає 16 тис. грн.

Багато заробляють працівники в інформаційній і телекомунікаційній сфері, державні службовці та фахівці соціального страхування. Найменші зарплати отримують медики, вчителі і працівники харчової промисловості. Примітно, що розрив між найбагатшими і найбіднішими фахівцями часто досягає діапазону в 2,5-3 рази.


Джерело: https://newsyou.info/v-ukraine-rekordno-vyrosla-srednyaya-zarplata-na-2619-s-nachala-goda