Мінімальна зарплата у Венесуелі зросла до $11

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив у четвер, 28 листопада, про підвищення вартості кріптовалюти Petro і зростання мінімальної зарплати в країні.

Так, вартість одного Petro підвищилася до дев'яти тисяч суверенних боліварів.

"досі ціна (одного Petro) була 3,6 тисячі боліварів. З 30 листопада ми встановлюємо ціну Petro в дев'ять тисяч суверенних боліварів", – зазначив венесуельський лідер.

Після підвищення вартості Petro в 2,5 рази, розмір прив'язаною до нього мінімальної зарплати також збільшився в 2,5 рази – з 1,8 тисячі до 4,5 тисячі суверенних боліварів.

"З 1 грудня розмір мінімальної зарплати і пенсії буде 4,5 тисячі боліварів, і це автоматично означає корекцію всіх зарплатних таблиць", − заявив Мадуро в ефірі державного телебачення.

За курсом "чорного" ринку" на четвер, 29 листопада, ця сума становить лише 11 доларів США.

Зазначимо, станом на четвер офіційний курс долара в Венесуелі становив приблизно 82 суверенних болівара, а курс "чорного" ринку досяг майже 400 боліварів.

Нагадаємо, з вересня цього року розмір мінімальної зарплати в Венесуелі був підвищений відразу в 60 разів. У серпні Мадуро оголосив про прив'язку мінімальної зарплати до криптовалюте Petro.


Джерело: https://korrespondent.net/world/4038380-mynymalnaia-zarplata-v-venesuele-podnialas-do-11