500 дітей з усієї України знайомилися з професіями на території табору «Артек»

500 дітей з усієї України знайомилися з професіями на території табору «Артек»

23 травня на території Міжнародного дитячого центру "Артек" у Пущі-Водиці пройшов профорієнтаційний захід у форматі імпровізованого профорієнтаційного містечка "Місто майбутнього", організованого Київським міським центром зайнятості.

Участь у заході взяли 500 дітей з усієї України та 11 навчальних закладів міста Києва.

На території імпровізованого містечка Київська міська служба зайнятості розгорнула мобільний центр профорієнтації, де учні шкіл мали змогу пройти поофдіагностичне тестування для визначення своєї майбутньої професії.

Для бажаючих проведено майстер-клас «Як вдало вибрати професію» та презентовано професії майбутнього, проводилися ділові профорієнтаційні ігри та демонстрація відеороликів про професії.

«Сьогодні наша цільова аудиторія – це 500 дітей, які знаходяться в цьому таборі  зі всієї України. Наразі у нас проходить ярмарок професій, залучено 11 навчальних закладів. Всі ці навчальні заклади мають своєю метою популяризувати професії і проводити різноманітні майстер-класи для визначення майбутнього школярів», - зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

За його словами, з січня по квітень 2018 року отримали профорієнтаційні послуги майже 60 тисяч осіб.  У тому числі, 44,9 тисяч – це особи, що навчаються та бажають змінити роботу, з них 30,4 тисяч – учні шкіл, а також 15 тисяч безробітних.

Зокрема, у заході взяли участь Київське вище професійне училище будівництва і архітектури; Київський університет імені Бориса Грінченка; Державний професійно-технічний навчальний заклад «Київське вище професійне училище машинобудування та комп’ютерно-інтегрованих технологій; Національний технічний університет України «Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського»; Вище професійне училище Національного авіаційного університету, які презентували професії, яким навчають та розповідали школярам про умови вступу до вузів.

Крім цього, навчальні заклади провели  понад 40 майстер-класів. Дітям продемонстрували хімічні досліди, урок з виготовлення залізної троянди та поштових листівок. Школярам розповіли про робототехніку, авіамоделювання, радіомеханіку, аерокосмічні системи управління та інше.