Стреси на роботі та розвиток ШІ змушують керівників компаній вживати алкоголь та снодійні, – дослідження

Керівники багатьох компаній, що працюють у сфері технологій, часто звертаються до алкоголю та психоактивних речовин, щоб впоратися зі стресом та невизначеністю на роботі. Такі результати дослідження центру лікування залежності в Колорадо опублікував Business Insider.

Було проведено опитування 501 технічного керівника компаній зі штатом понад 1000 осіб. Дослідження показало такі результати:

  • 51% респондентів повідомляють про куріння;
  • близько 50% респондентів назвали себе людьми, які багато випивають, або тими, хто випиває від трьох до семи порцій алкоголю на день;
  • 45% опитаних використовують знеболювальні, такі як кодеїн, окситоцин та вікодін;
  • 35% – вживають снодійні;
  • 34% – вживають стимулятори.

Багато технологічних керівників також повідомили, що турбуються про майбутнє своєї кар'єри і про те, чи отримають вони роботу. 77% керівників заявили, що звільнення негативно вплинули на їхнє психічне здоров'я, а 74% побоюються, що покращення у сфері ШІ зроблять їхні посади застарілими.

Поряд зі страхом втрати роботи деякі технічні керівники повідомляли про щоденні проблеми. Саме довгі години роботи та високий рівень стресу змушують керівників вдаватися до вживання психоактивних речовин.

Ще однією проблемою респонденти назвали високу плинність кадрів. У першому кварталі 2022 року вона зросла до 29%. Цей показник збережеться й у 2023 році. Згідно з опитуванням, кожен третій технічний керівник шукає нову роботу.


Джерело: ubr.ua