Більшість українців у Польщі шукає довгострокову роботу, – опитування

Більшість українських біженців (57%) у Польщі працевлаштовується на довгострокову роботу терміном більш як на 1 рік. Тому тепер люди уважніше і вимогливіше ставляться до умов праці. Про це свідчить опитування Gremi Personal за участю майже 1300 працевлаштованих українців.

За даними, 17% українців влаштувалися на роботу на період від 3 до 6 місяців, 15% – на півроку і 11% – від місяця до трьох.

Цікаво, що до війни українці влаштовувалися на роботу в Польщі переважно на 4-6 місяців.

"Зараз українці шукають роботу на більш тривалий період, адже розуміють, що через війну їхнє перебування в Польщі буде довшим, ніж зазвичай. Тому зараз люди уважніші у пошуку роботи і більш вимогливі до умов праці та проживання", – коментують аналітики.

Вони наголошують, що на польському ринку праці з'являється новий тренд – підвищився попит на кваліфікованих українців. Це пояснюється масовим запуском українського бізнесу у цій країні – компанії з України хочуть брати на роботу топ-менеджерів з-поміж своїх співвітчизників.

Також у Gremi Personal з'ясували, що найчастіше українці приїжджають в Польщу, бо вона географічно близька до України або через наявність друзів та родичів у цій країні. Також біженці обирають Польщу за легку мову, ментальність і дешевше проживання, ніж в інших країнах ЄС.


Джерело: ubr.ua