Скільки податків насправді платять українці за те, що вважають безкоштовним

Українці зовсім не знають, скільки зароблених власними руками або мізками грошей віддають державі у вигляді податків, тому, що система дійсно складна.

Дмитро Дубас, колишній доброволець, який тепер працює продюсером для іноземних каналів, розповів, скільки він заробляє.

Зарплата у Дмитра немаленька – в середньому на руки він отримує 35 тисяч в місяць, так би мовити, чистими.

У підсумку, щомісяця Дмитро своєю роботою "заробляє" для держави 18 тисяч 53 гривні.

Українці, крім прямих податків, щодня платять в бюджет ще і непрямі.

20% податку на додану вартість з кожного купленого товару або послуги, а ще мито та акцизи з кожної пачки сигарет, пляшки алкоголю або літра пального. Всі ці податки є ще одним джерелом наповнення бюджету.

40% податкових надходжень формуються за рахунок саме цих надходжень. Податків на споживання, тобто непрямих податків, які ми скапливаем в магазинах, – зазначив економічний експерт Василь Поворозник.

Всі податки, які віддають державі громадяни, складають 70% річного бюджету країни.

Порахувати, скільки ви платите можна за допомогою податкового калькулятора, який називається "Ціна держави".

За даними пенсійного фонду, середня зарплата в Україні в 2018 році становила 7800 гривень. І навіть з такою зарплатою середньостатистичний українець щорічно сплачує до бюджету 70 тисяч гривень.

Середньостатистична українська сім'я, де двоє працюють, віддає українській державі податками 4 тисяч доларів. Це те, що ми всі разом інвестуємо в наявність якісних державних послуг,
– підкреслив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

А за 5 років – 20 тисяч доларів. Саме стільки середня українська сім'я інвестує і в нову владу. Ці гроші підуть на армію, освіту, медицину, поліцію, суди та інші державні інститути. Які за наші гроші будуть надавати нам послуги, які ми звикли вважати безкоштовними.


Джерело: https://24tv.ua/ru/ukraina_tag1119