Наглядову раду "Нафтогазу" продовжив контракт Коболєва і встановив місячний оклад в розмірі 2 мільйони гривень

Спостережна рада НАК “Нафтогаз України” прийняла рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболевым і встановити його місячний оклад у розмірі 2,08 млн гривень.

Про це повідомив джерело в компанії.

“Нове законодавство дає Наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення по контрактам з менеджментом”, – сказав співрозмовник.

У листі голови наглядової ради “Нафтогазу” Клер Споттісвуд на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, копія якого є у розпорядженні "ЕП", зазначається, що термін повноважень Коболєва продовжено на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року.

У листі наголошується, що Гройсман публічно говорив про очікування щодо “перегляду розміру винагороди Коболєва і що воно має бути ринковим”.

“Комітет з призначень і винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень зарплат відповідає ринку”, – йдеться у листі.

“Ми хотіли б звернути увагу на той факт, що голова правління “Нафтогазу” прийняла і виконує рішення про направлення 100% доходів, які він отримає до кінця року, на благодійність, а тому не буде особистої вигоди в результаті прийняття будь-якого рішення”, – додала Споттісвуд.


Джерело: https://news.finance.ua/ru/news/-/444763/nablyudatelnyj-sovet-naftogaza-prodlil-kontrakt-kobolevu-zarplata-2-milliona