Доларова зарплата в Україні нижче, ніж у половині країн СНД

Середня зарплата в Україні перевищила докризовий липневий показник і наблизилася до історично рекордної позначки, яка була в грудні 2013 року, проте як і раніше залишається нижче, ніж у половині країн СНД.

Про це йдеться у публікації " Економічної правди.

"Зі зміцненням гривні до долара в 2019 році липнева середня зарплата в Україні стала найбільшою в історії для цього місяця в доларовому еквіваленті", - йдеться в публікації.

У той же час українська середня зарплата в номінальному доларовому вираженні залишається менше, ніж у половині країн СНД.

"У рейтингу країн СНД попереду України — РФ, Білорусь, Казахстан і Молдова. Українська середня нарахована зарплата вище, ніж у всіх інших середньоазіатських і южнокавказских країнах, крім Грузії, але вона вже не в СНД", - зазначає автор публікації.

Зазначимо, що доларовий розмір зарплати — один з показників рівня економічного розвитку країни. Він є не тільки об'єктом порівнянь та складання рейтингів, але й має значення для визначення купівельної спроможності населення і, що важливо для України, для аналізу потоків трудової міграції.


Джерело: https://www.epravda.com.ua/rus/news/2019/09/12/651569/