Бізнесмени знайшли новий спосіб ухилення від податків – модифікували РРО для торгівлі алкоголем

Служба безпеки України викрила масштабну схему ухилення від сплати податків під час продажу підакцизних товарів. За півтора роки підприємці незаконно наторгували на 200 млн грн – інформацію не було передано до Держподаткової служби, оскільки касові апарати були перепрограмовані. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Таким чином, бізнесмени мінімізували податки. ІТ-фахівці налаштували касові апарати так, щоб вони надсилали дані лише про частину проведених операцій до ДПС.

"Ці "модифіковані" касові апарати були встановлені у низці торгових центрів, які здійснюють продаж підакцизних товарів, зокрема, алкогольних виробів", – розповіли у СБУ.

Слідчі задокументували факти купівлі товарів та отримання чеків від розрахункових операцій, відомостей про які податкова не отримувала. При цьому інформація про реальні обсяги виручки передавалася на підконтрольні сервери.

Фігурантам інкримінують несанкціоноване втручання у роботу електронно-обчислювальних машин (ст. 361 Кримінального кодексу). Слідство продовжується.

Раніше Служба безпеки України викрила у Києві потужний конвертаційний центр, який завдав збитків держбюджету на сотні мільйонів гривень. Зловмисники проводили фіктивні операції з торгівлі паливом.


Джерело: https://ubr.ua/finances/taxes/modifitsirovali-rro-dlya-torgovli-alkogolem-biznesmeny-nashli-novyj-sposob-ukloneniya-ot-uplaty-nalogov