Зарплати у фармацевтів виявилися вищими за очікуване

На роботу в аптеки все частіше шукають кандидатів без знання фармакології, без досвіду та зі ставкою на молодь. Сучасні роботодавці у цій галузі тепер пріоритетом ставлять комунікацію з клієнтом та орієнтацію на результат.

Причому вакансій у цій сфері вдвічі більше, ніж охочих працювати. А через низьку конкуренцію і платити тут готові навіть більше, ніж просять претенденти.

Середня зарплата фармацевта у столиці та містах-мільйонниках за даними сайту grc.ua у вересні склала 18 500 грн., в областях – на рівні 16 000 грн. на місяць.

Водночас претенденти виявились набагато скромнішими у своїх очікуваннях і найчастіше претендують на 8 300-13 600 грн на місяць. А люди без фармацевтичної освіти чи з маленьких міст готові працювати ще дешевше.

Проте у Києві попит на фармацевтів вищий у порівнянні з іншими містами, тому можна знайти й пропозиції в районі 22 000 грн. Це викликано тим, що кількість вакансій значно перевищує кількість претендентів.

Що примітно – у 81% відкритих вакансій потрібні працівники без досвіду роботи або з мінімальним досвідом до 1 року. Таким чином, кажуть експерти, вдається зменшити рівень щомісячного окладу претендента. У той же час для досвідчених фармацевтів з досвідом від 3 до 6 років роботи майже немає.

Тут і відбувається нестиковка, оскільки 41% фармацевта, які відгукнулися на вакансію, мають досвід роботи від 6 років, але актуальних пропозицій для них – лише 1%. А у найбільш бажаній для роботодавців групі претендентів без досвіду, навпаки, не вистачає працівників, щоб заповнити ними всі позиції – їх лише 18%.

До фармацевтів почали висуватися типові вимоги менеджерів з продажу – ділова етика, проведення опитувань клієнтів, орієнтація на результат та критичне мислення. І лише 9% роботодавців у переліку вимог зазначили знання фармакології.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/zarplaty-u-farmatsevtov-okazalis-vyshe-ozhidaemoho-4008326