Зарплати будівельників найближчим часом можуть вирости на 30-40%

Зарплати в будівництві, як однієї з головних рушійних сфер економіки країни, в найближчі два роки можуть зрости щонайменше на 30-40%. Таку думку UBR.ua висловив засновник і президент девелоперської компанії City One Development Валерій Кодецький.

За словами експерта, на сьогоднішній день більш 1 млн українців змушені працювати на будівництві в країнах Східної Європи. Причому "чистий" заробіток будівельника в залежності від кваліфікації в середньому на 30-40% більше, ніж в Україні.

Він вважає, що зростання зарплат хоча б на третину може повернути до 200-300 тис. Українців на внутрішній будівельний ринок.

"Розвиток будівництва зараз залежить від ефективності впроваджених реформ і створення можливостей для залучення іноземних інвестицій. Саме будівельна сфера може стати рушійною силою до стійкого економічного і соціального розвитку нашої держави", - зауважив Кодецький.

Експерт також додав, що ефективні реформи в будівництві істотно зменшать "корупційне тягар" забудовників і девелоперів, а вивільнені фінансові ресурси можуть бути перенаправлені на програми з соціальної відповідальності, а також на збільшення зарплат у будівельній сфері.


Джерело: https://ubr.ua/market/real-estate/zarplaty-stroitelej-v-blizhajshee-vremja-mohut-vyrasti-na-30-40-4006239