Зарплати освітян виростуть до 4000 доларів – кому чекати підвищення

Зарплати викладачів в Україні реально підвищити до 4000 доларів після завершення першого етапу реформи вищої освіти. Однак такі зарплати будуть отримувати не всі.

Про це ексклюзивно розповів міністр освіти Сергій Шкарлет.

"[Це трапиться], коли буде запущений президентський університет. Для кращих викладачів 4000 доларів будуть реальністю. Звичайно, не для всіх. Але це буде точка перезавантаження нашої вищої освіти", – сказа Шкарлет.

У 2021 році передбачено два підвищення зарплат для педагогів:

  • перше відбулося з 1 січня, зарплати зросли на 20%;
  • друге підвищення заплановано на грудень – зростання складе 9%.

"Тому за 2021-й буде підвищення майже на 30%. На 2022 й очікується підвищення на кінець року – приблизно на 10%", – анонсував Шкарлет.

Президентський університет

В кінці травня президент Володимир Зеленський підписав указ про створення в Києві президентського університету, який буде випускати фахівців для забезпечення безпеки держави.

Університет готуватиме фахівців в таких сферах:

  • інформаційна та кібербезпека;
  • штучний інтелект;
  • нанотехнології;
  • аерокосмічні, енергетичні та біотехнології.

Також повідомлялося, що учнів молодших класів будуть оцінювати по-новому. Це стосується 1-4 класів середніх шкіл. Оцінювати дозволили c допомогою так званої вербальної і рівневої оцінок, останню запропоновано позначати буквами.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/zarplaty-pedagogov-vyrastut-do-4000-dollarov-komu-zhdat-povysheniya-1568402.html