В Україні майже закінчилися гроші на субсидії

Українцям у 2021 році виплатили 32,9 млрд грн пільг і житлових субсидій. Це більше 93% від передбаченої у державному бюджеті суми, повідомила народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк.

"Зараз в держбюджеті на ці цілі передбачено 35,2 млрд грн, з яких використано в січні-вересні поточного року 32,9 млрд грн, або 93,5% річних призначень", - написала вона в Telegram.

За словами нардепа, Міністерство соціальної політики надало Міністерству фінансів пропозиції про потребу в додаткових коштах для фінансування пільг і субсидій в поточному році. У свою чергу Мінфін опрацьовує питання внесення змін до закону про держбюджет щодо збільшення відповідних видатків.

Відзначимо, що субсидії оплачуються на початку наступного за звітним місяцем, тобто грудневі будуть оплачені в січні. Фінансування виплат на жовтень і листопад - критичний період. Але в Мінфіні раніше запевнили, що "влада готова виділити гроші".


Джерело: https://ubr.ua/finances/macroeconomics-ukraine/ukraina-potratila-pochti-vse-predusmotrennye-na-subsidiju-denhi-4006948