В Україні оскаржили вимоги щодо вакцинації для працівників сфери освіти

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив провадження у справі щодо постанови уряду про запровадження карантину в редакції від 24 вересня 2021 року. Позивачем є директор однієї зі шкіл столиці Дмитро Ламза, відповідачем – Кабмін, повідомляє прес-центр суду.

Так, позивач просить суд скасувати вимоги щодо відвідування учнями закладів освіти. Йдеться про обов'язкову вакцинацію 80% співробітників шкіл, дитячих садків та інших установ для роботи у "жовтих" зонах. Також заперечується вимога про 100% вакцинацію співробітників у "червоних" зонах.

"Суд прийняв до розгляду справу за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання – 9 листопада", – уточнює ОАСК.

Ламза подав позов до суду наприкінці вересня.

"Я за вакцинацію і вважаю, що вона потрібна! Чому в сучасній правовій країні все робиться не за законом? Хто вигадує вигадані відсотки і чому саме 80%, а не якийсь інший відсоток?" – написав учитель у Facebook.

Нагадаємо, що 4 жовтня МОЗ затвердило список професій, які підлягають обов'язковій вакцинації в Україні. У разі відмови працівника можуть звільнити без збереження заробітної плати. Надалі перелік розширюватимуть.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/education/v-ukraine-obzhalovali-trebovanija-o-vaktsinatsii-dlja-rabotnikov-sfery-obrazovanija-4008213