Третина "ФОПів" не змогли відновити свої докарантінние доходи

Частково відновити докарантінний рівень доходів вдалося майже половині представників малого бізнесу - 48%. При цьому 28% фізосіб-підприємців (ФОП) до сих пір не змогли повернутися до колишніх доходів. Про це свідчать результати опитування Європейської бізнес асоціації (ЕВА), який провели за участю понад 100 компаній.

У той же час 7% бізнесменів навіть збільшили рівень доходу, а ще 17% повідомили, що кілька хвиль карантину ніяк не вплинули на їх фінансові показники.

Також експерти оцінили готовність малого бізнесу до можливого локдауну восени 2021 року. Так, 34% виявилися готовими, а 41% - не готові до нових обмежень. При цьому від державної підтримки в разі локдауна можуть відмовитися 48% респондентів.

Одним з блоків дослідження стало питання про частки безготівкових надходжень. За даними ЕВА, зараз ФОП все менше мають справу з готівкою - 66% підприємців більше половини надходжень отримують по безналу. При цьому 30% респондентів стверджують, що частка безготівкових надходжень в їх бізнесі зросла саме внаслідок впливу карантину.

Раніше Європейська бізнес асоціація провела перше дослідження поточного стану діджіталізаціі на приватному та державному рівнях. Показник індексу склав 2,81 бала з 5-ти можливих і виявився в негативній площині.


Джерело: https://ubr.ua/business-practice/own-business/tret-flp-ne-smohli-vosstanovit-svoi-dokarantinnye-dokhody-eva-4007817