ЗМІ дізналися зарплати членів правління і наглядової ради Нафтогазу

Середня заробітна плата члена правління НАК "Нафтогаз України" в цьому році складе 1,37 млн грн в місяць. А зарплата члена наглядової ради - 532,98 тис. Грн. Про це пишуть "Українські Новини" з посиланням на фінплан компанії на 2021 рік.

У документі сказано, що в цілому на виплату зарплат правлінню НАК піде 82,29 млн грн. Наглядовій раді - майже вдвічі менше, 44,77 млн грн.

У той же час у фінансовому плані не вказується розмір заробітної плати голови правління "Нафтогазу", посаду якого зараз займає Юрій Вітренко.

На цьому тижні розгорівся скандал навколо його призначення на цю посаду.

Голова НАПКА Олександр Новіков вніс припис Кабміну, в якому зажадав скасувати рішення про призначення Вітренко, назвавши його незаконним. Він уточнив, що "після звільнення з публічної служби протягом року особа не повинна брати участь у керівництві організаціями, на які воно могло впливати, коли працювало на державу" (Вітренко займав посаду тимчасово виконуючого обов'язки міністра енергетики).

У відповідь Вітренко розкритикував дії НАПКА, звинувативши його в "вибіркове правосуддя" і "упереджене ставлення".

Пізніше з'явилася і реакція міністра юстиції Дениса малюська. У нього виникли питання, відповіді на які, за його словами, документ НАПКА не містить. Тому Кабмін оскаржить рішення Нацагентства.

У свою чергу голова наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд скликала позачергове засідання наглядової ради, на якому розглянуть питання відсторонення Вітренко.

Увечері 16 червня стало відомо, що до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від прем'єр-міністра Дениса Шмигаль до НАПКА, в якому він просить скасувати припис.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/smi-uznali-zarplatu-chlenov-pravlenija-i-nabsoveta-naftohaza-4004144