Громадське харчування втратив майже третину працівників і не може знайти заміну
До початку минулого року в сфері громадського харчування працювало близько 550 тис. Чоловік. За період карантинів і локдаунов роботу в цій сфері втратили 150 тис. Українців. Про це в Facebook повідомила директор агентства "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова.
"Зараз їх залишилося майже на третину менше. І це створює велику проблему для громадського харчування, багато закладів просто не можуть знайти професійних працівників в достатній кількості", - розповіла експерт.
За її словами, мова йде про тих, хто працював в кафе і ресторанах, які закрилися, а також тих, кого звільнили через зниження відвідуваності.
Також Насонова зазначила, що ці громадяни вже не повернуться працювати в заклади громадського харчування. Тому що вони знайшли роботу в інших сферах або виїхали з великих міст додому.
"Професійний ринок праці, який формувався роками, зазнав великих втрат", - додала директор агентства.
Раніше Насонова повідомляла, що столичний ресторанний бізнес постраждав більше за всіх в результаті квітневого локдауна. Представники громадського харчування підняли ціни, а частина власників і зовсім вирішили закрити закладу. При цьому влітку можливий бум відвідуваності і відкриття нових проектів.
Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/obshchepit-poterjal-pochti-tret-rabotnikov-i-ne-mozhet-najti-zamenu-4002428