Податкова погрозила українцям, які відмовляться від добровільного декларування

Українців, які не задекларують свій стан у рамках податкової амністії, чекає зустріч із Держподатковою службою (ДПС) та звіт про доходи. Про це розповів в інтерв'ю LB.ua в. голови ДПС Євген Олійников.

"Що буде, якщо я не задекларую стану? Тоді рано чи пізно ми зустрінемося і попросимо відповісти на запитання: "Як ви за такого розміру доходу маєте такі витрати?". І вже зараз періодично ми навіть інформуємо про такі кейси", – каже голова. відомства.

Найчастіше, за даними податкової, великими коштами акумулюють пересічні громадяни, а не чиновники. Про це свідчить, серед іншого, аналіз покупок автомобілів преміум-сегменту у 2020 році.

Також Олійников спростував інформацію про передачу інформації із декларацій правоохоронним органам.

"Тут питання однозначне. Ні. Податковий кодекс чітко захищає таємницю інформації про платника податків, яка є у податковій службі. Він взагалі захищає, а щодо нульової декларації зокрема", – сказав він.

Загалом у ДПС вважають перші результати податкової амністії "більш ніж достатніми". Система працює, а надходження до бюджету від сплати одноразового податку із декларацій збільшуватиметься. За словами Олійника, люди поки що "спостерігають за тим, як ті гарантії, про які ми розповідаємо, спрацюють".\


Джерело: https://ubr.ua/finances/taxes/nalohovaja-prihrozila-ukraintsam-kotorye-otkazhutsja-ot-dobrovolnoho-deklarirovanija-4008442